Du kan tjene penger som affiliate

Affiliatemarkedsføring gir deg som har en blogg eller et annet nettsted gode muligheter til å tjene penger online.  Du legger ganske enkelt ut en eller flere annonser på din blogg og så tjener du penger hver gang noen foretar en ønsket handling. Vanligvis vil det si at noen må klikke på annonsen og så foreta et kjøp eller en registrering for at du skal kunne tjene noe. Videre er det vanlig at du enten tjener en på forhånd avtalt sum eller en bestemt prosentdel av salget som ble generert.
 

Hvem passer dette for?

Det å være affiliate går ut på å tjene penger på å promotere produkter mot betaling, noe som betyr at du må du ha et sted å promotere disse produktene. Det kan for eksempel være en blogg eller et annet nettsted og affiliate annonser kan gjerne kombineres med AdSense som er en lignende inntektsmulighet. Denne muligheten til å tjene penger passer med andre ord for deg som har en blogg eller lignende, fortrinnsvis med en del besøkende.
 
 
 
 

Hva er fordelene?

Den største fordelen med denne inntektsmuligheten er at du kan tjene en god del penger, vel å merke dersom du har et nettsted med mange besøkende. Betalingen kan nemlig være forholdvis god og dermed kan du i snitt tjene greit med penger pr klikk. En annen fordel er at det finnes flere store affiliate-nettverk hvor du som gratis medlem kan velge mellom en lang rekke forskjellige annonser. Muligheten til å finne annonser som er relevante for dine lesere er med andre ord gode.
 
 

Hva er ulempene?

Den største ulempen er enkelt og greit at det er vanskelig å skaffe et godt trafikkgrunnlag. En blogg men mange besøkende som kan klikke på annonsene er for det for eksempel ikke mange som klarer å bygge opp. En annen ulempe er at du i motsetning til ved AdSense selv må vedlikeholde annonser og for eksempel bytte ut kampanjer som avsluttes.
 
 

Nyttige tips

Når det gjelder denne muligheten til å tjene penger på nett, er det et tips som du absolutt bør få med deg. Velg alltid annonser som er mest mulig relevante. Selv om du kan tjene 300 kroner hver gang noen klikker på din kredittkortannonse og leverer en søknad som blir godkjent, så vil du på din helseblogg tjene mer penger på en annonse for kosttilskudd, selv om du kanskje bare tjener 70 kroner pr salg som generes via dine annonser. Tenk på leserne og på hvilke annonser de kan ha interesse av og ikke ødelegg troverdigheten din med å annonsere for alt mellom himmel og jord.
 
 

Her finner du mer informasjon