Blogg og tjen penger med Squidoo

Squidoo er en slags gratis bloggtjeneste som tilbyr sine medlemmer å tjene penger online. Mer presist vil det si at de tilbyr deg å tjene penger på små blogger som de kaller for lenses (linser) og pengene kan du tjene gjennom forskjellige typer annonser. Denne muligheten til å tjene penger på nett har med andre ord mye til felles med tradisjonell blogging.
 

Hvem passer dette for?

Dette passer nok først og fremst for seg som kunne tenke deg å blogge, men som av forskjellige årsaker ikke er klar for å starte din egen blogg. Det skyldes at det er enklere å komme i gang med Squidoo, men legg merke til at du sannsynligvis ikke vil tjene mye penger. Ellers passer dette for deg som har noe å formidle, som er innstilt på å lære litt og som gjerne venter litt før inntektene kommer. Ellers kan Squidoo være et godt hjelpemiddel i forhold til lenkebygging, men husk å unngå over-optimalisering (les Penguin og Panda). Legg for øvrig merke til at du bør skrive på engelsk dersom du skal tjene mye penger med hjelp av Squidoo.
 
 

Hva er fordelene?

Det er gratis og det er svært enkelt å komme i gang. Det er de største fordelene med denne muligheten til å tjene penger online. En annen fordel er at Squidoo har utviklet seg til å bli et forholdsvis stort nettsamfunn, noe som kan gi en del «gratis» lesere og muligens en del gratis lenker som hjelper på rangeringen oss Google. Ellers er det flere som har bevist at det er mulig å tjene gode penger på denne måten, noe som naturligvis er en fordel.
 
 

Hva er ulempene? 

Så vidt jeg kjenner til så må du dele annonseinntektene med Squidoo, noe som naturligvis er en stor ulempe. Det er også noe som er vanlig for gratis bloggtjenester med blogger.com som et hederlig unntak. Ellers er dette først og fremst et bloggsamfunn for kommunikasjon på engelsk, noe som kan være en ulempe både grunnet språkferdigheter, stor konkurranse og dårlige muligheter til norske lesere.
 
 

Nyttige tips

Dette fremstår definitivt ikke som den beste muligheten til å tjene penger online, men det er absolutt mulig å lykkes. Videre er det en grei og ikke minst enkel mulighet til å sjekke om blogging er noe for deg, delvis fordi det er så enkelt å komme i gang. Likevel bør du bruke litt tid på å lære deg det mest grunnleggende og ikke minst på å finne ut hvordan andre har lykkes på Squidoo. Sjekk de mest populære lensene (småbloggene) og fokuser på hvordan og hvorfor de har lykkes.
 

Her finner du mer informasjon