For deg som vurderer å starte med blogging

Du kan tjene en god del penger med en blogg, men dette er på ingen måte noe for deg som jakter på lettjente penger. Hardt arbeid, tålmodighet og forholdsvis dårlig timebetaling er nemlig det de aller fleste bloggere må forvente og mange vil knapt nok komme til å tjene penger. Likevel, dette er en populær inntektsmulighet som har flere fordeler.
 

Hvem passer dette for?

Blogging kun for pengenes skyld passer strengt tatt ikke for noen, enkelt og greit fordi du ikke kan forvente å tjene noe særlig sammenlignet med den innsatsen du legger ned. Det betyr med andre ord at denne muligheten til å tjene penger online passer best for deg som har et ønske om å formidle noe. Du bør ha et ønske om å dele dine meninger, din kunnskap, din hobby eller lignende. Videre bør du være interessert i å lære nye ting om emner som søkemotoroptimalisering, bloggdesign, skrivestil (formidling), markedsføring (annonsering), med mer. Du bør også være innstilt på at det kan ta en god del tid før du eventuelt tjener penger på bloggen din.
 
 

Hva er fordelene?

En av fordelene med blogging er at du kan komme i gang helt gratis og dermed ikke risikerer å tape en eneste krone. Videre er det mulig å tjene godt med penger, spesielt dersom du blogger på engelsk. En annen fordel er at blogging både er interessant og lærerikt, samt at du får muligheten til å komme med dine tanker og meninger. 
 
 

Hva er ulempene?

Den største ulempe er rett og slett at du sannsynligvis ikke vil tjene noe særlig med penger. Det finnes nemlig svært mange bloggere og kun et lite mindretall lykkes til en viss grad. Andre ulemper med blogging er at det krever en god del arbeid, samt at det som regel tar tid før du eventuelt lykkes. For mange er også de stadige endringene i søkealgoritmene til Google (søkemotoroptimalisering) en ulempe og ikke minst en stor utfordring
 
 

Nyttige tips

For deg som er nybegynner vil en gratis blogg gjennom blogger.com (blogspot) være et godt sted å begynne. Det skyldes delvis du ikke behøver å bruke penger og delvis fordi det er veldig enkelt å bruke denne bloggtjenesten. Først og fremst skyldes det imidlertid at dette er den eneste gratistjenesten som lar deg ha full kontroll med annonser og som lar deg sitte igjen med alle pengene. I tillegg er det å skifte til et eget domene både enkelt og rimelig. 
 
 

Her finner du mer informasjon

 
 
 
Her kan du lese om jobbmuligheter på nett
Her finner du muligheter til ekstra penger