Tjen penger med AdSense annonser på bloggen din

AdSense er på mange måter et genialt system som gjør det enkelt å tjene penger på en blogg, vel å merke dersom du har en del lesere. Etter at du har limt inn annonsekoden på din blogg vil nemlig denne typen annonser automatisk oppdateres og i tillegg best mulig tilpasses innholdet på bloggen din. Videre er det slik at du får betalt pr klikk og ikke i form av provisjon, noe som gjør det mer sannsynlig at du vil tjene penger.
 

Hvem passer dette for?

AdSense passer perfekt for bloggere, men kan også med fordel benyttes på andre nettstedet som hjemmesider, diskusjonsforum, med mer. Nettavisen benytter for eksempel i skrivende stund denne typen annonser. Videre passer AdSense perfekt for deg som ønsker en slags passiv inntekt, i og med at disse annonsene vedlikeholder seg selv og ikke krever oppfølging. For deg som legger ned litt innsats i å maksimere inntektene fra bloggen, så er også AdSense et godt alternativ. Men, da gjerne i kombinasjon med direktesalg av annonseplass og/eller affiliate-annonser.
 
 
 

Hva er fordelene?

Den største fordelen med denne muligheten til å tjene penger er enkelt og greit hvor enkelt det er å benytte. Du limer inn annonsekoden der du ønsker å vise denne typen annonser og så vil AdSense kunne generere penger i lang, lang tid. Andre fordeler er at AdSense-programmet sørger for at mest mulig relevante annonser vises, samt at du kun behøver et klikk for å tjene penger. At anerkjente Google står bak AdSense er også en fordel og gir blant annet en god garanti for at du virkelige får utbetalt pengene du tjener.
 
 

Hva er ulempene?

En av ulempene med AdSense er at det kan være vanskelig å tjene mye penger. Det skyldes at det for mange nisjer er lite konkurranse om annonseplassene og at du dermed får forholdsvis dårlig betalt er klikk. Hvor mye du tjener er klikk kan for øvrig varier fra under 1 kroner til nærmere 50 kroner. Av andre ulemper kan det nevnes at mange benytter AdSense, noe som betyr at mange av leserne dine vil ha sett annonsen før de kommer til din blogg. 
 
 

Nyttige tips

Det er i utgangspunktet enkelt å tjene penger med AdSense, men likevel bør du bruke litt tid på å lære deg mest mulig om denne inntektsmuligheten. Det er nemlig mye du kan gjøre for å øke inntektene fra hver annonse, blant annet i forhold til plassering, format, farger og valget mellom tekst- og bildeannonser. Legg ellers merke til at du bør være nøye med å følge retningslinjene for AdSense. Dersom du for eksempel klikker på egne annonser risikerer du at kontoen stenges og at du ikke får utbetalt de pengene du så langt har tjent.
 
 

Her finner du mer informasjon

 
 
Her kan du lese om domenehandel
Her kan du lese om affiliatemarkedsføring
Her kan du lese om valutahandel
Her kan du lese om spilltestingjobber