Tjen penger på å selge domener

Domenehandel er en forholdsvis ukjent inntektsmulighet het til lands, men det betyr ikke at det nødvendigvis er en dårlig mulighet til å tjene penger på nett. Dersom du satser seriøst, er villig til å lære deg det nødvendige, er villig til å være tålmodig, samt har en teft for hvilke domener du bør kjøpe, så kan du absolutt tjene gode penger og vel så det.
 

Hvem passer dette for?

Denne muligheten til å tjene penger online passer nok best for deg som er villig til å lære noe nytt, som er innstilt på at det tar tid før inntektene kommer, som har en grunnleggende forståelse for domener, for verdien av disse og for SEO (søkemotoroptimalisering). I tillegg bør du kunne leve med den usikkerheten en ustabil inntekt medfører. Domenehandel er med andre ord ikke tingen for deg som ønsker å tjene penger forholdsvis raskt, for deg som er ute etter en uforpliktende og enkel ekstrajobb, eller for deg som ikke har selvdisiplin.
 
 

Hva er fordelene?

Den størst fordelen med domenehandel er det enorme potensialet, spesielt for engelskspråklige domener. Mulighetene til å tjene mye penger er med andre ord tilstede og du kan bli rik på et enkelt domene. I 2009 ble for eksempel domenet toys.com solgt for ca 30 millioner kroner. Andre fordeler med denne inntektsmuligheten er at du selv kan lære deg det som trengs og at formelle kvalifikasjoner således ikke kreves samt at du enkelt og greit vilt tjene godt dersom du er dyktig.
 
 

Hva er ulempene?

Denne inntektsmuligheten medfører usikkerhet og det finnes ingen garanti for at du i det hele tatt kommer til å tjene penger. Andre ulemper er at det gjerne tar forholdsvis lang tid før du kan forvente særlig med inntekter, samt at konkurransen er stor for deg som satser på engelskspråklige domener. 
 
 

Nyttige tips

Dersom du ikke har kjennskap til domenehandel bør du aller først besøke en side som sedo.com hvor du kan kjøpe og selge domener. Der finner du tusenvis av domener som er til salgs, noe som kan gi deg en ide om prisnivå, inspirasjon, med mer. Videre bør du lære deg mest mulig om domenehandel generelt, samt om verdien på domener spesielt. Fokuser også på hvordan du kan finne domener som blir verdt noe en gang i fremtiden. Dersom du skal satse på norske domener bør du også snarest registrer din egen bedrift, fordi eget organisasjonsnummer er nødvendig for å kunne kjøpe domener av typen no.
 
 

Her kan du lese mer

slideshare.net finner du mange nyttige tips om domenehandel
domeneshop.no kan du kjøpe domener
nameboy.com kan du enkelt søke etter ledige domener
Her finner du regelverket for .no domener
Her finner du flere muligheter til å tjene penger på nett