Hvordan tjene penger på å selge bilder?

Er du flink til å tegne? Da kan du tjene en god del penger på internett. Kan du ikke tegne særlig bra? Da kan du sannsynligvis lære det du behøver ganske så kjapt. Hvis ikke, kan du tjene penger på å selge foto eller bilder du designer med diverse programvare. Forklart på en annen måte. Det finnes meget gode muligheter til å tjene penger på å selge bilder og det er ikke veldig vanskelig.
 

Hvordan komme i gang?

Nedenfor finner du informasjon om hvorfor det er mulig å tjene penger på å selge bilder. Du finner også litt generell informasjon og tips om denne muligheten til å tjene penger online. Men, for deg som er utålmodig kommer det her informasjon om hvordan du kommer i gang. Det du gjør er å klikke deg inn på denne siden som oversatt heter "Fotojobber på nett".  Der finner du informasjon og muligheten til å komme i gang umiddelbart. Legg for øvrig merke til at dette nettstedet både passer for deg som ønsker å tjene penger på å tegne og for deg som ønsker å tjene penger på å selge foto.
 
 

Hvorfor kan jeg tjene penger på tegning?

Det finnes tusenvis av nettsteder som kjøper tegninger og foto som de så benytter til illustrasjonsbilder. Det gjør de fordi det er enklere enn å ta eller tegne bildene selv. Videre er det slik at de aller fleste kjøper bilder tatt av amatørfotografer eller tegninger laget av vanlige folk. Det gjør de fordi de ikke er på jakt etter mesterverk og derfor kan spare mye penger på å kjøpe fra "amatører". Du kan med andre ord tjene penger på tegninger eller foto som du selger til forskjellige nettsteder og som du kan lese i neste avsnitt, så er det ikke spesielt komplisert og du kan faktisk tjene mye penger.
 
 

Du kan tjene mye penger

De fleste nettstedene som kjøper tegninger og foto kjøper kun retten til å bruke bildet, noe som betyr at du kan selge en tegning mange ganger. Det er en viktig grunn til at du kan tjene mye penger på denne måten og det finnes en god del personer som virkelig har lykkes med dette. De har nemlig tjent titusenvis av kroner på et eneste bilde, nettopp gjennom å selge det flere ganger. Et eksempel på alt dette finner du for øvrig her på forsiden av Hvordan tjene penger på nett, noe du kan lese mer om nederst på siden.
 
 

Hva skal til for å lykkes? 

Den desidert enkleste og ikke minst beste muligheten til å tjene penger på å tegne finner du ved å besøke nettstedet nevnt ovenfor. Der får du nemlig opplæring i alt som skal til for å lykkes, inkludert hvor og hvordan du selger dine tegninger og foto. Men, det er også mulig å lykkes helt på egenhånd. Det fordi det finnes mange online bildearkiv hvor du kan laste opp bildene dine og så tjene penger hver gang noen kjøper retten til å bruke disse. Her er noen punkter som er viktige for deg som skal lykkes på egenhånd. 
 
 
Hvor bør bildene selges?
Hva er en god beskrivelse? (Dette er viktig).
Hvilke stikkord (søkeord) bør benyttes?
Hvordan nå frem i konkurransen med andre?
Hvilken kvalitet kreves?
Hvilke motiv gir mest penger?
 
Virker det vanskelig? Å lykkes på egenhånd krever en del innsats i form av forarbeid, men de aller fleste vil kunne tjene penger på tegninger og andre bilder. Og som nevnt, nettstedet nevnt i begynnelsen av artikkelen er et meget godt alternativ til å lære alt selv.
 
Som nevnt er forsiden her på Hvordan tjene penger på nett et godt eksempel på denne muligheten til å tjene penger online. De fleste bildene der er nemlig kjøpt fra online bildearkiv (bildene er midlertidig fjernet grunnet flytting av nettstedet) og det er kun betalt for retten til å benytte bildene. Det finnes med andre ord "vanlige" personer som har tjent penger på at disse bildene er benyttet på dette nettstedet.
 
Sjekk gjerne hvordan du kan tjene penger som spilltester
Sjekk gjerne hvordan du kan tjene penger med en skrivejobb
Sjekk gjerne hvordan du kan tjene penger på nett