Hvordan tjene penger på e-bøker?

Det finnes faktisk to gode forholdsvis gode muligheter til å tjene penger på ebøker. Den ene av disse er krevende og innebærer at du skriver en ebok, mens den andre burde passe for mange og innebærer at selger ebøker for provisjon. Her er litt grunnleggende informasjon om disse mulighetene til å tjene penger på internett, som med fordel kan kombineres.
 

Hvem passer dette for?

Det å skrive en ebok passer naturligvis ikke for alle, men legg merke til at ebøker kan være mye forskjellig. Du kan for eksempel skrive en guide til hvordan man bør trene til Birken, eller en ebok med oppskrifter og tips om matlaging. Uansett hva du velger så er evnen til skriftlig formidling viktig for denne muligheten til å tjene penge på nett. Videre bør du naturligvis inneha mye kunnskap om det du eventuelt skal skrive en guide om. Når det gjelder muligheten til å tjene penger på provisjonssalg av ebøker, så passer det egentlig for alle som har en blogg eller et annet nettsted.
 
 

Hva er fordelene? 

For deg som allerede har en blogg med mange lesere, så er det forholdsvis enkelt å tjene penger på ebøker. Du legger ganske enkelt ut annonser eller anbefalinger ved hjelp av tekstlenker og så er du i gang. Når det gjelder det å skrive ebøker så er de to store fordelene at det er mulig å tjene en god del penger, samt at det er enklere og rimeligere enn å skrive en tradisjonell bok.
 
 

Hva er ulempene?

Den store ulempen med å tjene penger på egne e-bøker er at det er krevende, samt at det ikke finnes noen garanti for suksess. I verste fall legger du ned mye tid og innsats, uten å selge en eneste bok. Ulempene med provisjonssalg av ebøker er delvis at du ofte tjener lite per salg, delvis at du må konkurrere med mange andre og delvis at det ikke alltid finnes ebøker som egner seg for salg på din blogg. Det er også en ulempe og et tankekors at det er svært få enkeltpersoner (sannsynligvis ingen) som tjener gode penger på denne måten her til lands.
 
 

Nyttige tips

Dersom du skal tjene penger på provisjonssalg, så bør du først og fremst fokusere på å finne bøker som dine lesere kan tenkes å kjøpe. Har du en hobbyblogg, så kan for eksempel en ebok med tips om håndarbeid være tingen du bør promotere. Dersom du skal skrive en ebok, så bør du først av alt gjøre et grundig forarbeid. Finn ut hva du skal skrive om, hva som kan selge godt, hvordan du får lagt selve boka, med mer.
 
 
 

Her finner du mer informasjon