Hvordan tjene penger på å teste spill?

Er det mulig å tjene penger på å spille Playstation, Nintendo og lignende? Ja, det er faktisk fullt mulig. Vel å merke dersom du er villig til å gi en tilbakemelding på spillet du spilte. Nednefor finner du tips og informasjon om denne muligheten til å tjene penger på nett, samt tips om hvordan du kan komme i gang med å teste spill.
 
 

Hva er en jobb som spilltester?

Kort forklart går denne muligheten til å tjene penger ut på å teste spill, spillkonsoller og tilbehør, for så å gi din vurdering av det du har testet. Det ligger i sakens natur at det gjerne er nye og ikke utgitte spill som skal testes, samt at det er selve vurderingen du får betalt for. Hvordan denne skal leveres vil varier, men det vanligste er at du skal fylle ut et online spørreskjema om det du testet, eventuelt levere en kort skriftlig tilbakemelding.
 
 

Hvem passer dette for?

Dette er naturligvis en perfekt ekstrajobb for den lidenskapelige spilleren, men de aller fleste som har spilt eller spiller data- og videospill kan tjene penger på denne måten. Det er nemlig slik at selskapene som utvikler nye spill ønsker tilbakemeldinger fra alle potensielle kundegrupper, ikke bare fra «eksperter»
 
 

Hvordan komme i gang?

Dette er en populær mulighet til å tjene penger online, men det betyr ikke at det er umulig å lykkes som spilltester. Spillbransjen omsetter nemlig for milliarder av kroner og behovet for spilltestere er stort. Dersom du har gode kontakter og/eller kan dokumenterer at du er en i særklasse dyktig spiller, kan du muligens skaffe deg en jobb som spilltester på egenhånd. For de aller fleste er imidlertid det beste (og eneste) alternativet å bli medlem av en aktør som videreformidler denne jobbmuligheten.
 
 

Velg en seriøs aktør

Det finnes en lang rekke aktører som tilbyr deg å tjene penger som spilltester, men det er ikke alle disse som er like seriøse. Heldigvis finnes det noen få seriøse nettsted som har god erfaring og et godt rykte. To slike aktører som har en god del norske medlemmer er Beco me A Game Tester og Gaming Jobs Online. Disse er det absolutt verdt å se nærmere på, men sistnevnte er for tiden ikke tilgjengelig.
 
 

Hvorfor kan vi tjene penger på å spille?

Du lurer muligens på hvorfor noen er villige til å betale deg for å spille Playstation og lignende? Svaret er enkelt og greit at dine vurderinger og tilbakemeldinger er verdifulle. Som nevnt omsetter spillbransjen for enorme summer og konkurransen om kundene er svært hard. Tilbakemeldinger fra potensielle kunder er derfor er viktig ledd i arbeidet med å utvikle beste mulig spill. Som spilltester er du med andre ord med på å utvikle nye spill, spillkonsoller og utstyr/tilbehør og det er derfor du kan tjene penger på å teste spill.